fredag 6. august 2010

Nyksund - her kommer vi

Tida var kommet for en roadtrip til Nyksund. Nok en gang var vi heldige med været, full sommer, området tatt i betraktning i alle fall. Øynene våre hadde fortsatt ikke sett seg mett på det nordnorske landskapet og vi hadde fortsatt nok å snakke om. Forholdene lå med andre ord til rette for nok en hyggelig og innholdsrik dag.  
Nyksund var egentlig et forlatt sted, men i 80-åra kom det noen tyskere og falt pladask for stedet. De flytta inn, satte i stand husa og ga liv tilbake til stedet. I dag er det et sted der kunstnersjeler bor og turister som oss besøker. Vi forsto godt hvorfor. Man kan ikke besøke Nord-Norge uten å spise fisk. Vi spaserte derfor inn i en kafé/restaurant og bestilte tre fiskesupper og en fiskeburger. Det så først ut som at porsjonene med fiskesuppe var i minste laget, men det var synsbedrag. Suppa var både mettende og velsmakende. Fiskeburgeren inneholdt ingen vassen fiskekake, men ordentlig fisk. Full pott der og.Mette og glade var vi klare for en rusletur i Nyksund. Her kan du se gamle bygninger side om side med grafitti og moderne kunst. Det er tydeligvis et sted hvor de klarer å få i stand ting også, vi så plakater med reklame for både Nyksundfestivalen, Moddi og Joddski. Ellers var vi innom en trivelig smed, en gammel, stilig landhandel og et lite, men hyggelig galleri. Utsikten var absolutt verdt en biltur. Vi tok en skikkelig fotoshoot med hoppebilder foran havgapet. Synkronhopping er en utfordring.
Nå er vi tilbake i huset i Stokmarknes og Pia er i full gang med å bake honningbrød. Vi gleder oss til å smake bacalao for første gang. Etter det blir det en avslappende tur i stampen med irish coffee. Men først tar vi en runde med Geni.

Ingen kommentarer: