fredag 30. juli 2010

Klar til avgang. Ta plass!


Da er første etappe tilbakelagt, og vi er godt på vei på andre etappe. I skrivende stund har vi passert Rognan, og vi nærmer oss Fauske.
Turen startet i Oslo, der vi møttes på sentralbanestasjonen i god tid før toget skulle gå. Plassene var fine, og turen gikk veldig overraskende fort. Pia mente at toget gikk i 300 km/t, og at Nordlandsbanen går i 250 km/t. Gina mente at det gikk i ca. 95 km/t, og at Nordlandsbanen går i 85 km/t. Når vi får tilgang på Internett skal vi finne det ut.
Vi ankom Trondheim passe slitne og klare for en god natt søvn i harde seter med dårlig beinplass. Gleden var derfor stor da vi ble møtt av brede hvilestoler som man kan legge langt bakover og som til og med har en liten fotskammel som spretter opp når man lener seg bakover. Gleden ble enda større da innredningen ga oss en skikkelig Poirot-følelse, med et snev av den luksus som Poirot opplevde. Det var tjukke gardiner foran vinduene (som stengte ute alt lys, som kjent er det lyst mye lenger når man kommer nordover), og det var gardiner ut mot midtgangen. Luksus!




Ingen kommentarer: