lørdag 31. juli 2010

I Bodø og i båt

31. juli 2010 23:53
Tenk at vi er framme i Stokmarknes om bare en time. Vi sitter på MS Lofoten og har akkurat passert denne båtturens høydepunkt – Trollfjorden. MS Lofoten er ikke av de største hurtigrutene, men vi fikk allikevel inntrykk av hvor smal denne lille fjordarmen er. Som annonsert tidligere på dagen ble det delt ut gratis trollfjordsuppe og trollfjordknert for de som hadde betalt for det. Som de lettlurte turistene vi er, kjøpte vi hver vår knert (te med bacardi!) i nydelige små turistkrus som vi kunne ta med oss hjem. Suppa var varmende og god. Knerten var varmende. En stund, før den forsvant over båtripa.
Nå er vi tilbake på campus, vi har kapra et hjørne av skipet og spredd ut det vi har av bagasje. Med fin utsikt, strikketøy, rundstykker, masse vann, godis og ikke minst fotoapparater har det ikke vært vanskelig å få ni timer til å gå. Det er lenge siden vi har sett hverandre så skravla har så å si gått i ett. Bøker, mp3-spillere og DS`en har fått ligge i sekken.

I tillegg til hverandre har vi hatt mye flott natur å betrakte. Fjell, fjorder og vakre skyformasjoner var noe av det vi forsøkte å fange inn med kameralinsene våre. Vi gikk i land i Stamsund og rakk så vidt å ta bilde av båten før vi måtte om bord igjen. I Svolvær hadde vi bedre tid. Det viste seg at det var Harley-Davidson-festival og sentrum krydde av folk og sykler. Vi så oss rundt i byen, beskua Svolværgeita og kjøpte is som vi nøt mens vi satt ved kaia og stirra utover folkelivet. Det må også nevnes at Gina og Tuva har sett Henningsvær, Pia så Hammerfest.
Været har vært greit, litt vind, litt regn og sola titta mer og mer frem i løpet av turen. Før vi gikk ombord i Hurtigruta var vi i Bodø i seks timer. Vi kikka oss litt rundt i byen, så en nydelig middelalderinspirert brudekjole, så restauranten der Pia har jobba før, vandra på moloen, så på utsikten og hullete steinkunst og spiste en nydelig lunsjbuffet på Kaffelars.

Nå gleder vi oss til å komme fram til destinasjonsstedet, dusje og sove i en ordentlig seng.

Ingen kommentarer: